De wekkerlamp

De wekkerlamp

De temperatuur schat hij wel heel postief in.

Ik kan maar ’s morgens maar moeilijk mijn bed uit komen en het gebrek aan zonlicht speelt me nu toch wel een beetje parten. En kenners die daar ook last van hebben gaan dan al gauw op de Philips Wake Up Light toer, en weet je, ik ben nogal sceptisch wat dat betreft. Kan zo’n lamp nu echt je gebrek aan zonlicht teniet doen of is dat wel een heel prachtig verkooppraatje. We hebben zo’n megalamp wel in huis, niemand die het gebruikt dus ik zou dat ook nog kunnen proberen maar laat ik allereerst eens beginnen met deze wekker.

Ik surfte op de site van Intertoys, zou ik er nog een leuk cadeautje voor mijn neefjes kunnen vinden? Ik wilde al bijna afsluiten totdat ik deze wekkerlamp zag. Hij is van A&N electronics en kostte nu 9,98, voor die prijs wilde ik het best even proberen. Het pakketje kwam lekker op tijd binnen, ik hoefde geen verzendkosten te betalen dus Intertoys heeft wat dat betreft al iets goeds gedaan. Waar ze me overigens wel mee genaaid hebben zijn de batterijen. Ze ‘zeiden’: Je wekker heeft AA-batterijen nodig, wil je die direct mee bestellen. Duracell superplus batterijen, ik dacht, prima, doen we! Die gaan vast goed mee en voor een wekker is dat altijd gunstig. Ik betaalde voor vier batterijen maar liefst 5,99. Zitten ze potverdikkeme in te adverteren in de krantjes dat je 4+4 gratis kunt krijgen voor dezelfde prijs! Naja, ik had ze nu toch al binnen dus het kwaad is al geschied maar heel netjes vond ik het niet.

Nu terug naar die lamp. Zou het kunnen voorkomen dat ik met het verkeerde been het bed uitstap. Het kost even wat moeite om het ding uberhaupt in te hebben gesteld maar gelukkig bood het bijbehorende papiertje in het Nederlands uitkomt. Heel duidelijk was het niet maar ik kwam er wel uit. Je zet de tijd, datum etc. en dan heb je het minst belangrijkste gehad. Want het moet ook wekken natuurlijk! Je kunt een prettige geluid instellen, ik heb op dit moment een wat computerachtige vogelkwartet staan maar ik kan ook nog kiezen uit de zee, een lelijke telefoon en nog een paar rustgevende geluiden. Daarnaast is er ook nog de optie om de lamp een x aantal minuten voordat de wekker gaat al aan te zetten. De hele functie van het ding is dat eigenlijk want het belangrijkste is om zo natuurlijk wakker te worden. Het licht is niet per se slecht maar echt natuurlijk is het ook niet.

Dan moet het natuurlijk ook nog uitgeprobeerd worden. Dus mijn wekker had ik gezet met mijn mobiel ook nog gezet. Ik zou me hoe dan ook niet verslapen. De lamp zou 5 minuten voor de echte wekkertijd al aan moeten gaan. Maar of dat ook werkelijk gebeurd is weet ik dus niet want toen sliep ik nog wel. Wel merkte ik op dat ik iets rustiger wakker werd, dus misschien was ik toch al lichtelijk wakker aan het worden. Het geluid van vogels was wel iets prettiger dan mijn keiharde mobieltoon, die twee minuten later ook afging. Daarvan schrik ik me altijd wezenloos, dan ben ik wel echt direct wakker. Dit was iets lomer, misschien fijner maar ik moet er nog wel aan wennen.

Kan ik hier iets uit concluderen? Ja, vast wel. Ik denk dat ik het wel lekker vind, het lampje is, als het volledig donker is, best wel lekker. Dus ook om in te slapen, dat als ‘bedlampje’ even te doen. Je kunt instellen dat hij automatisch uitgaat maar hoe dat gaat ben ik nog niet achter. Ik denk dat de wekkerlamp wel een blijvertje is.

Voor 9,98 nu nog te koop op de site van Intertoys. Ik weet niet of hij heel lang meegaat want het ding zelf ziet er nogal plastic uit maar het werkt wel, hij doet wat hij moet doen. Dat vind ik voor nu genoeg. Maar of me het ook echt gaat helpen de dag beter te beginnen is nog de vraag.

Talk to you later,

Alicia

2 gedachten over “De wekkerlamp

  1. Ik heb dezelfde wekker gekocht, helaas ben ik de handleiding kwijt. Ik heb het hele internet afgezocht, Maar zonder resultaat. Heeft u toevallig uw handleiding nog? Alvast Bedankt!

Geef een reactie