Helemaal het einde (van de wereld)

Helemaal het einde (van de wereld)

Vorige week was ik weer in Wenen! Nooit gedacht dat ik een jaar na mijn gedroomde citytrip weer in diezelfde stad zou wandelen. Het voelde erg goed om weer terug te zijn, niks was veranderd dus ik wist er nog de weg en de sfeer was er fantastisch. Wenen ademt zoveel historie, straalt een en al grandeur uit, het is er gewoon geweldig. Ik denk niet dat ik er nog een verslag van schrijf aangezien ik veel dezelfde dingen heb gedaan. Daarnaast loop ik gigantisch achter met andere leuke dingen die ik nog zou willen beschrijven en online zetten. En ik heb ook nog het plan opgevat om een soort plakboek te maken van deze trip, in een geweldig schrift dat uit Wenen komt. Heb ik eindelijk mijn bruggetje naar waar ik het vandaag over wil hebben, namelijk de fantastische winkel The World to Go!

Daar was ik vorig jaar ook al geweest en ik ben er verliefd geworden. Deze winkel is namelijk een souvenirwinkel, maar dan wel de leuke, schattige, hippe souvenirs waar je een ander ook blij mee kunt verrassen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op typische souvenirs, maar deze combinatie van schattigheid en vrolijke kleuren kan ik gewoonweg niet weerstaan. Gelukkig ben ik daarin niet de enige, de enthousiaste verkopers (ook deze week kwam ik er twee keer binnen, als een verslaafde naar haar dealer) melden dat klanten wel vaker terugkomen.

Een verrassing om de hoek

Deze foto komt van hun eigen Facebookpagina

The World to Go is eigenlijk heel makkelijk te vinden. Hij zit namelijk dicht bij de Hofburg, het grote stadspaleis van Sisi, en als je iets verder loopt richting de Nationale Bibliotheek bij de Josefplatz en je wil richting de Albertina – geloof me, deze termen raken bekend zodra je een trip naar Wenen plant – dan kom je er opeens zo langs. Je kijkt even verkennend om het hoekje bij de bibliotheek en boem, daar staat die al.

Er zo langs heen lopen is haast niet mogelijk. Een lichte etalage waar allerlei kleuren je tegemoet springen. Zelfs als je er niet van houdt, moet je er wel even naar binnen kijken.

Een en al positiviteit

De verkopers weten heel goed wat soort mensen ze als klanten hebben. Ze hoeven niks echt te verkopen, dat doen de producten zelf wel. Dus maken ze een gezellig praatje en zelfs de verlegen, ietwat schuchtere ik, kan daar wel van genieten. De eerste haalde feilloos mijn Nederlandse accent eruit – great – en de tweede maakte complimenten over mijn Marie t-shirt -een Disneyshirt dus . Ding ding ding, punten gescoord. Het is er dus ook gewoon even gezellig om doorheen te lopen, niet dat je er weg zou kunnen komen zonder iets te kopen.

Shoplog!

Vorig jaar hield ik me in en kocht ik het linkerschrift. Ik moet zeggen dat hun eigen assortiment met dit stijltje ook wat kleiner was. Alleen canvas tassen, wat kookspullen en dit schriftje. Dat is inmiddels iets meer uitgebreid en dus kon ik een beetje los gaan. Oeps, maar dat vinden zij natuurlijk niet erg.

Alles wat zo mooi en goed is aan Wenen, zie je er wel op terug. De echte bezienswaardigheden en hun grote trots Sisi worden goed vertegenwoordigt.

Als je denkt, waarom heb je zoveel Sisi sticky notes gekocht, twee daarvan zijn voor andere mensen die ik ook wil aansteken met de liefde voor deze winkel.

Ze hadden nu een actie, 3 schriftjes voor 20 euro. Nee, dat is inderdaad niet erg goedkoop. Souvenirtjes in zulke grote steden zijn sowieso aan de prijzige kant en voor deze winkel snap ik dat ook wel. Ze zijn de enige en dus worden hun producten op een kleinere schaal geproduceerd. En ik ben altijd voor het sponsoren van de plaatselijke ondernemer – dat is bijna een motto – . Dit schriftje is wat rustiger en ga ik gebruiken om alle postcrossing/swaps in bij te houden.

Ik kocht ook een etui, ik heb een geweldige van Margien uit Peru gekregen, maar die heeft soms moeite met de hoeveelheid pennen die ik wil meenemen. Sowieso gebruik ik nu heel veel stabilo’s en die kunnen ook mooi hierin opgeborgen worden. De sleutelhanger is een apart item, ook gekocht voor een ander.

Aan stationary spullen geen gebrek en laat daar nu net mijn zwaktepunt liggen. De hele lijn van Sisi als moderne vrouw bevat ook nog een mok die ik met een beetje moeite liet staan.

Grootste aanrader van heel Wenen

Vergeet Schönbrunn, vergeet de keizerlijke appartementen of de pronkzaal van de bibliotheek. Hier moet je absoluut naartoe. Even gezellig snuffelen, een praatje maken en je kunt niet anders dan enthousiast er van worden. De verkopers/eigenares houden van complimentjes en zullen die belonen met nog meer vrolijkheid.

Je kunt ze ook via Facebook volgen en op instagram zijn ze helaas zelf niet actief, maar vind je als je op The world to go Vienna of #twtgv ook nog wat leuke foto’s.

Talk to you later,

Alicia

 

Geef een reactie