Shoppen via Wish of Ebay?

Shoppen via Wish of Ebay?

Sinds een paar jaar heb ik Ebay ontdekt en weet ik ook nog eens hoe ik het goed moet gebruiken. Dus sindsdien heb ik heel wat keren besteld, ik heb van de fases waarin ik dan heel wat bestel om vervolgens voor maanden niks meer aan te schaffen. Nu heb ik ook zo’n fase, er komt dus ook nog een shoplog aan, maar heb ik ook een andere leverancier van heel veel leuke hebbedingetjes ontdekt.

unnamed

Mijn zus had namelijk de app Wish die je gewoon via de Play Store kan downloaden. Je maakt een account aan, vult een paar gegevens in, zoals je adres omdat de verkoper dan direct weet waar het naartoe moet en je geeft aan in welke categorieën je het liefst koopt. Zoals mode, schoenen, accessoires, portemonnees en je kunt ook nog gewoon via de zoekbalk zoeken als je iets niet kunt vinden.

De app is in het Nederlands, maar de pagina’s van de producten zelf zijn veelal Engels. De vergelijking met Ebay is dus zo gemaakt. Je vindt er namelijk dezelfde soort producten, je kunt reviews bekijken, het komt allemaal uit China/Japan en de pakketjes worden zelfs op dezelfde manier verpakt. Weinig nieuws onder de zon dus.

wish-shopping-made-fun-android-app-review

ebay

Toch snap ik de makers en gebruikers van Wish wel. De app van Ebay is namelijk veel ingewikkelder, ik kan er maar niet meer overweg en heb hem dus verwijderd. Bestellen via de laptop gaat veel makkelijker en sneller. Wish daarentegen is erg gebruiksvriendelijk. Je vindt direct wat je zoekt, is makkelijk te bedienen en vooral het bestellen gaat erg makkelijk. Ook het bewaren van een item en een pop-up krijgen als die goedkoper is, vind ik een mooie extra. De kosten zijn ook nog eens in euro’s wat dus weer omrekenen scheelt. Aan de andere kant is Wish wel iets duurder omdat ze ook standaard (lage) verzendkosten rekenen, iets wat je bij Ebay makkelijk kunt verhelpen door Free Shipping aan te klikken. Bij Wish krijg je overigens wel regelmatig 0,10 of 0,15 cent korting, wat niet veel is, maar altijd mooi meegenomen is.

Het allergrootste pluspunt van Wish is dat je geen contact hoeft te hebben met de verkopers. Alles gaat via Wish en dus krijg je geen ellenlange mailtjes waarin ze je vragen om geduldig te zijn en dat ze je graag willen helpen als er iets niet naar wens is. Achteraf feedback geven hebben ze ook graag, is ook handig voor andere kopers, maar o wee als je neutraal of negatieve feedback geeft. Voor die 0,99 cent ga ik het echt niet terugsturen naar China, die moeite is het me niet waard.

Het verzenden duurt even lang, maar je wordt bij Wish wel goed op de hoogte gehouden wanneer je het kunt verwachten. Er wordt vaak een periode van drie weken voor gegeven, maar je hebt hem meestal in de eerste week van wat is aangegeven. Duurt soms nog te lang, maar valt niks voor te zeggen als je beseft dat het helemaal uit China moet komen.

Als complete vervanger van Ebay zou ik het echt niet zien, ze werken namelijk beide op dezelfde manier en dat betekent ook dat je met creditcard of Paypal moet betalen. Ook de producten zijn veelal hetzelfde, maar bij Wish vind ik ze makkelijker te vinden.Dus ik gebruik beide mooi naast elkaar. Wish weet vaak direct wat ik zoek en bij Ebay kan ik lekker lang blijven struinen. Als je nog nooit Ebay hebt gebruikt, is Wish weer een makkelijke manier om er mee te beginnen, dus kies maar uit.

Talk to you later,

Alicia

 

3 gedachten over “Shoppen via Wish of Ebay?

  1. Je weet als je dergelijke artikelen besteld dat het bagger kan zijn. Vooral reviews lezen van het te bestellen artikel wil wel helpen. Laatst een dascam besteld van 7 euro koste bij bol.com 54 euro….tja sorry bol.com. Zelfde merk zelfde type…

Geef een reactie